<
>

Drie nieuwe spelers voor in degradatienood verkerend Emmen

Kerim Frei, zijn broer Elias Frei en Jean-Pierre Rhyner moeten FC Emmen in de tweede seizoenshelft zien te behoeden voor degradatie uit de Eredivisie. Kort na de nederlaag tegen Vitesse (1-4) maakte de nummer laatst de komst van het drietal bekend.

Frei keert terug en neemt broer mee

Kerim Frei (27) speelde al eerder voor FC Emmen. Vorig seizoen werd de Turks-Zwitserse vleugelspits eind januari gehuurd van Istanbul Basaksehir. Door een blessure en de uitbraak van het coronavirus kwam hij tot slechts vier duels voor FC Emmen, dat nu tot koop is overgegaan. Hij heeft voor anderhalf seizoen getekend.

FC Emmen-voorzitter Peter Lubbers: "Je kan de negatieve spiraal alleen maar doorbreken door topspelers te halen. Kerim Frei traint vanaf maandag mee."

De zeven jaar jongere Elias Frei, een linksback, komt transfervrij over van het Zwitserse FC Luzern. Ook hij heeft zich voor anderhalf seizoen aan de club verbonden.

De 24-jarige Rhyner wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Spaanse club Cádiz, uitkomend in La Liga. De centrale verdediger beschikt over zowel een Zwitsers als Peruaans paspoort. Hij kan na het seizoen definitief worden overgenomen.

FC Emmen heeft in de eerste zeventien duels slechts 5 punten gepakt. De Drentse club won nog niet en moet vrezen voor degradatie.