<
>

Tagliafico: "Hopelijk kan ik weer scoren tijdens de Klassieker"

Nicolás Taglifico debuteerde voor Ajax op 21 januari 2018 in de Klassieker, Ajax - Feyenoord en werd meteen uitgeroepen tot Man of the Match. Inmiddels heeft hij 81 Eredivisie-wedstrijden op zijn naam staan en groeit hij weer toe naar de vorm die hem begeerd maakte bij andere clubs in Europa. Een alom verwachte transfer kwam er afgelopen zomer niet.

Zwaar jaar

De Argentijn geeft toe dat hij door corona vorig jaar minder goed speelde dan daarvoor. "Het was een zwaar jaar. In mijn hele carriére heb ik nog nooit meer dan twee maanden stilgestaan zoals vorig jaar. En vlak na de lockdown in maart en april was het heel zwaar voor me.Ik had het echt moeilijk om de trainingen te hervatten en weer op een goed niveau te komen. Ik had er last van maar nu voel ik mij veel beter."

In de laatste Klassieker, in oktober 2019 maakte de verdediger in de Johan Cruijff Arena één van de vier Ajax-doelpunten. Ajax won met 4-0. Hij kijkt uit naar de nieuwe editie: "Voor voetballers zijn dit speciale wedstrijden. Een Klassieker spelen is altijd mooi. Helaas zonder fans nu. Dus dat maakt het wat minder intens. Maar het zijn wedstrijden die een voetballer altijd wil spelen."