<
>

Nieuw blessuredrama voor Cerny: seizoen Twente-revelatie voorbij

Vaclav Cerny heeft donderdagavond een zware knieblessure opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de aanvaller dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Grote teleurstelling

Cerny zelf over zijn blessure: "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor me. Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed. Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit."

Ook trainer Ron Jans is aangeslagen: "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Vaclav, maar ook voor het team. Hij toonde in de wedstrijden een geweldige ‘drive’ en was een van de smaak- en sterkmakers van de ploeg. Hij werkte altijd hard en door zijn prestaties mocht hij onlangs ook zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Tsjechië. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich na deze teleurstelling weer zal oprichten."

Nieuwe tegenslag

Cerny was bij FC Twente bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij scoorde 6 keer in 16 duels. De 23-jarige Tsjech werd gezien als een groot talent, maar een echte doorbraak bij Ajax blijf, mede door een gescheurde kruisband, uit. De ontwikkeling van de vleugelaanvaller wordt nu opnieuw onderbroken door een zware blessure.