<
>

Feyenoord gaat met herstelde Kökcü naar Ajax

Pro Shots

Orkun Kökcü reist zondag met Feyenoord naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax. De middenvelder is hersteld van een enkelblessure. De international van Turkije is nog niet voldoende fit voor een basisplaats. "Hij kan denk ik een kwartiertje spelen", zei trainer Dick Advocaat.

"Ik moet dus rekening met hem houden", vervolgde de 73-jarige oefenmeester. "Maar dat moet ik ook met Sinisterra, Haps en Fer die terug van blessures komen. Het is niet anders. Ik krijg lijstjes hoe lang zij kunnen spelen. Zo gaat dat tegenwoordig. Maar het is de bedoeling dat ze snel volledig inzetbaar zijn."

Feyenoord begint als nummer 2 van de Eredivisie aan de Klassieker, met een achterstand van 3 punten op koploper Ajax. "Als je kijkt naar onze financiële slagkracht, dan is dat erg knap", zei Advocaat. "Een compliment voor onze jeugdopleiding is ook dat er een paar jonge jongens meedoen. We willen er een wedstrijd van maken tegen Ajax. Ik kijk er naar uit."

Advocaat wilde niet zeggen of hij met Lucas Pratto, Nicolai Jørgensen of de snelle Sinisterra als spits start. "Maar ik weet het wel", zei de Hagenaar die de geblesseerde doelman Justin Bijlow en aanvaller Robert Bozeník nog moet missen.