<
>

Berghuis stelt Feyenoord gerust in aanloop naar Klassieker "Ga in de winter sowieso niet weg"

Zondag staat voor Feyenoord de eerste echte topper van het lopende Eredivisie-seizoen op de rol. De nummer twee van de ranglijst gaat in De Klassieker op bezoek bij koploper en aartsrivaal Ajax.

Het gat tussen de twee teams is slechts drie punten, ondanks de roerige eerste seizoenshelft van Feyenoord. "Je herinnert je de beelden dat je op een gegeven moment met het halve elftal op de tribune zat om de wedstrijd te kijken", sprak aanvoerder Steven Berghuis, die zelf medio december een hamstringblessure opliep.

Dat gebeurde in het uitduel met VVV-Venlo, een week voor de nederlaag op bezoek bij Vitesse. Hoe erg Feyenoord destijds werd afgeschreven in de titelrace, zo erg lijken ze nu weer terug te zijn.

Na drie zeges op rij - waar tevens geen enkel tegendoelpunt werd geïncasseerd - is Feyenoord inmiddels PSV en Vitesse al gepasseerd op de ranglijst. En dus de nieuwe naaste belager van koploper Ajax.

"We hebben het best wel moeilijk gehad. Maar waar we nu staan en de voorwaarden die we hebben gecreëerd om deze topmaand nu zo in te gaan, hebben we als groep fantastisch opgepakt. Vanuit hier kan je nu stappen gaan maken als iedereen fit blijft. Hopelijk gebeurt dat ook."

Berghuis had in aanloop naar De Klassieker nog een goed nieuws voor de Feyenoord-supporters. De aanvaller bleef ondanks geruchten over een transfer de Rotterdamse club in de zomer trouw en ook deze transferperiode zal hij niet vertrekken: "Ik heb elke keer aangegeven dat ik hier heel erg happy ben, ga in de winter ook sowieso niet weg."

Op zoek naar de achilleshiel van Tagliafico
Zondag zal Berghuis veel te maken krijgen met directe tegenstander Nicolás Tagliafico. "Hij zit ontzettend kort, is scherp in de duels. Daar moet ik me tegen wapenen." Hoe Berghuis dat gaat doen? "Als ik hem kan gaan opzoeken in plaats van dat wij achteruit gedwongen worden, dat is een beetje het spel. Maar we zullen zien, het wordt een leuke wedstrijd."

De aftrap van De Klassieker is zondag om 16.45 uur en LIVE te zien op ESPN.