<
>

Schalke-coach Gross: "Voel dat Huntelaar deze uitdaging aangaat"

Pro Shots

Schalke 04-coach Christian Gross ging tijdens de persconferentie van Schalke voor de wedstrijd bij Eintracht Frankfurt in op de mogelijke komst van Klaas Jan Huntelaar naar Gelsenkirchen. "Ik zou graag zien dat hij deze uitdaging aangaat."

"Het is nog niet rond", zegt de Zwitserse coach. "De interesse van beide kanten is er wel. Als een speler met die persoonlijkheid, ervaring en kwaliteit ons kan komen versterken, zou dat fantastisch zijn. Als iemand voor Schalke heeft gespeeld, is hij besmet door Schalke. Ik voel dat hij deze uitdaging graag aangaat. Dat verdient het grootste respect."

De trainer, die sinds 27 december voor de groep van Die Königsblauen staat, was tegen de wedstrijd bij FC Twente nog enorm onder de indruk van de 37-jarige spits. "Die wedstrijd liet zien dat hij nog steeds bepaalde kwaliteiten heeft. Hoe fit hij is en of hij negentig minuten per week kan spelen, laat ik open. Alleen al zijn persoonlijkheid zou voor ons team heel goed zijn. Het zou mooi zijn als hij deze uitdaging aanneemt. Ja, ik heb persoonlijk met hem gesproken."