<
>

Huntelaar naar Schalke? "Het is een gevoelskeuze"

Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar kan Ajax in de winterstop nog achter zich laten ondanks zijn ambities om met de Amsterdamse ploeg zijn tweede landstitel en vierde bekerwinst te realiseren. De 37-jarige spits, die Ajax donderdag nog naar de overwinning schoot met twee doelpunten, kan naar Schalke 04.

De Duitse club heeft hem harder nodig dan Ajax. "Schalke is wat meer in de problemen. Het is iets meer een gevoelskeuze wat dat betreft", zei Huntelaar na de 1-3 overwinning op FC Twente. "Ajax is wat stabieler en dat zou misschien een mooier einde zijn qua titel qua beker en we zitten er ook nog in Europees gezien. Die anderen hebben we wat meer nodig. Ik ben er nog niet uit."

De Achterhoeker gaf aan dat hij er nog een nachtje over wil slapen. Schalke staat op de zeventiende plek in de Bundesliga en zou voor het eerst in dertig jaar weer kunnen degraderen. Bij Schalke werd Huntelaar topscorer van de Bundesliga en won hij de DFB-Pokal en de Super Cup.

Ajax-coach Erik ten Hag zei Huntelaar liever niet kwijt te willen. "Als hij er toe zou besluiten naar Schalke te gaan dan respecteer ik dat, maar ik zou er alles aan doen om hem in Amsterdam te houden. Ik gun Klaas Jan alles. Hij heeft zoveel betekent voor Ajax, voor mij en voor dit team. Het is een keuze die hij zelf moet maken."