<
>

Huntelaar keert definitief terug bij Schalke om tweede liefde te redden

Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar gaat zijn carrière beëindigen als speler van Schalke 04. De 37-jarige spits tekent in Gelsenkirchen voor een half jaar en hoopt daarmee de Duitse ploeg te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga.

De aanvaller uit Voor-Drempt stond voor een lastige keuze, want met een aflopend contract bij Ajax en een smeekbede vanuit Duitsland had de 76-international de keuze tussen twee liefdes om zijn carrière als speler af te sluiten. The Hunter speelde 6,5 jaar voor Ajax en 7 jaar bij Schalke.

Marc Overmars: “Het was de wens van Klaas Jan om deze laatste vier maanden van zijn carrière Schalke te helpen behoeden van degradatie uit de Bundesliga. Wij vonden het naar hem toe belangrijk om dit door te laten gaan en lossen zijn vertrek met Lassina Traoré en Brian Brobbey intern op. Wij gunnen Klaas Jan deze transfer en bedanken hem hartelijk voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend.”

Bij de Duitse club won Huntelaar in 2011 de DFB-Pokal, werd hij eenmaal topscorer van de Bundesliga, werd hij zes keer clubtopscorer en wist hij drie keer Champions League-kwalificatie af te dwingen. Hoe anders staat de ploeg van Christian Gross er dit seizoen voor. Die Königsblauen wonnen dertig competitiewedstrijden op rij niet, bijna een evenaring van het record van Tasmania Berlin uit de jaren zestig - dat 31 keer op rij niet wist te winnen.

Momenteel is Schalke hekkensluiter in de Bundesliga, wat aan het eind van het seizoen zou betekenen dat de club degradeert naar het tweede niveau. Dertig jaar geleden kwam de club voor het laatst uit in de 2. Bundesliga.