<
>

Santos rekent af met Boca Juniors en bereikt finale Copa Libertadores

Pro Shots

Santos heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores. Nadat de heenwedstrijd tegen Boca Juniors in een 0-0 gelijkspel was geëindigd, won de Braziliaanse ploeg op eigen bodem overtuigend met 3-0.

Santos opende al vroeg in de wedstrijd de score via Diego Pituca en trok in de tweede helft de wedstrijd verder naar zich toe. Yeferson Soteldo en Lucas Braga wisten beiden het net te vinden namens de thuisploeg. Boca Juniors eindigde de wedstrijd met tien man nadat Frank Fabra een rode kaart kreeg vanwege een natrappende beweging.

Braziliaanse finale

Zo neemt Santos het aan het einde van deze maand op tegen Palmeiras in de finale van het belangrijkste toernooi voor Zuid-Amerikaanse clubs. Palmeiras schakelde eerder River Plate uit. In het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro belooft het een beladen Braziliaanse confrontatie te worden.

Santos is de voormalige club van onder anderen Neymar, die in 2011 bij Santos van de partij toen de club de Copa Libertadores won. De Braziliaanse sterspeler vierde het feestje van zijn oude club na de overwinning tegen Boca Juniors een beetje mee. Via een videoverbinding had hij in de kleedkamer contact met spelers en stafleden. Neymar had zelf enkele uren eerder in Lens de Franse Supercup gewonnen (2-1 tegen Olympique Marseille).