<
>

Danilo baalt van transfer Haller: "Ik ben toch wel een beetje de hoop verloren"

Pro Shots

Danilo doet wat de mensen om hem heen verwachten: doelpunten maken. De 21-jarige spits wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Twente en is in Enschede uitgegroeid tot een absolute smaakmaker. Toch lijkt Danilo volgend seizoen niet te hoeven rekenen op een basisplaats bij zijn eigenlijke werkgever. "Het is wat ingewikkelder geworden", vertelt Danilo.

Voor een recordtransfersom van 22,5 miljoen euro nam Ajax deze maand namelijk Sébastien Haller over van West Ham United. Voor Danilo is Haller zijn zesde concurrent voor de spitspositie. Ook Dusan Tadic, Lassina Traoré, Zakaria Labyad, Klaas Jan Huntelaar en Brian Brobbey zijn spelers die allemaal uit de voeten kunnen in de spitspositie. Al heeft Huntelaar aangekondigd na dit seizoen te stoppen en lijkt Brobbey op weg naar de uitgang bij Ajax.

Perspectief op veel speelminuten in het shirt van Ajax is er desondanks niet. “Het is wat ingewikkelder geworden”, weet de Braziliaan, die niet blij is met de transfer van Haller. “Daardoor ben ik toch wel een beetje de hoop verloren. Mij is verteld dat als ik het hier goed zou doen, dat ik dan de eerste spits zou worden.”

Topscorerstitel
Danilo maakt dit seizoen indruk. Met elf treffers en vijf assists in de Eredivisie is er geen speler belangrijker voor de ploeg van trainer Ron Jans. “Ik ben hier de topscorer en speel goed, daar ben ik trots op. Dat is ook mijn taak”, aldus Danilo.

Of dat ook voldoende is om de status als eerste spits bij Ajax te krijgen, is nog onduidelijk. Donderdag krijgt Danilo de kans om zich tegenover trainer Erik ten Hag te bewijzen. Met een achterstand van slechts één doelpunt op VVV-spits Giorgios Giakoumakis maakt hij ook nog altijd kans op de topscorerstitel.

FC Twente – Ajax zie je donderdag om 20.00 uur LIVE op ESPN en ESPN Watch