<
>

Drommel duidelijk over zijn ambities: "Maar ik hoef niet per se naar Ajax"

Pro Shots

Joël Drommel is bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Twente. De doelman kon vooral na zijn optreden op bezoek bij Ajax (1-2 zege) rekenen op lovende kritieken. Na afloop verklapte hij dat het heel bijzonder zou zijn om voor Ajax te spelen. Maar hoe kijkt Drommel daarop terug, daags voor het thuisduel met de Amsterdammers?

“Ik hoef niet per se naar Ajax, dat maak jij ervan", luidt het oordeel van Drommel. “Het is een goede club, maar ik sluit andere clubs zeker niet uit. Ik laat het allemaal op me afkomen en zie na het seizoen wel wat er gaat gebeuren. Ik focus me op FC Twente.”

Stap omhoog
Toch wordt de naam van de 24-jarige sluitpost steeds vaker genoemd als opvolger van Ajax-doelman André Onana. “Ik kwam net van het Nederlands elftal en speelde een paar prima wedstrijden, dan kom je zelf veel in de media. Maar daar ga ik goed mee om", reageert Drommel. Hij houdt daarnaast ook de verrichtingen van Onana in de gaten. “Hij doet het fantastisch, maar ik ben Joël. En ik kan zeker nog progressie maken.”

Nog enkele maanden zichzelf onderscheiden bij Twente is wat Drommel voor ogen heeft, om daarna klaar te zijn voor de volgende stap in zijn carrière. “De club weet dat ik graag een stap wil maken. Ik heb de ambitie om op een hoger niveau te gaan spelen, daar kan ik me alleen maar verder ontwikkelen,” besluit Drommel.

FC Twente - Ajax zie je donderdag om 20.00 uur LIVE op ESPN en ESPN Watch