<
>

Verheydt wint Bronzen Schild voor beste speler tweede periode

Pro Shots

De individuele Bronzen Kampioensschilden van de tweede periode zijn verdeeld. Thomas Verheydt (Almere City FC) is uitgeroepen tot Beste Speler van de tweede periode, terwijl Jay Gorter (Go Ahead Eagles) het Bronzen Kampioensschild voor Beste Keeper van de tweede periode in ontvangst mag nemen.

De overige individuele prijswinnaars zijn Micky van de Ven (Beste Talent), Henk de Jong (Beste Trainer) en Robert Mühren (Topscorer). De uitslagen van de verkiezing ‘Beste Speler’ en ‘Beste Keeper’ zijn gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de supporters.

Eerste keer voor Verheydt

Thomas Verheydt verzamelde de meeste stemmen en ontvangt daarom voor de eerste keer in zijn carrière het Bronzen Kampioensschild. De andere genomineerden waren Karim Loukili (Helmond Sport), Giovanni Korte (SC Cambuur) en Elías Már Ómarsson (Excelsior Rotterdam), maar zij legden het af tegen de spits van Almere City FC.

Jay Gorter is verkozen tot Beste Keeper van de tweede periode. De doelman van Go Ahead Eagles bleef in de verkiezing voor op concurrenten Sonny Stevens (SC Cambuur), Michael Woud (Almere City FC) en Bo Geens (TOP Oss). Gorter werd in de eerste periode ook al genomineerd voor de eretitel, maar legde het toen af tegen NAC Breda-doelman Nick Olij.

Volendams talent

Micky van de Ven is op basis van zijn prestaties in deze periode door trainers en aanvoerders verkozen tot het Beste Talent van de tweede periode. De 19-jarige verdediger van FC Volendam maakte de meeste indruk op de trainers en aanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie-club. Hij treedt daarmee in de voetsporen van o.a. Dries Mertens, Nacer Chadli en Frenkie de Jong die eerder dezelfde eretitel wonnen.

Het Bronzen Kampioensschild voor Beste Trainer van de tweede periode behoort toe aan Henk de Jong. De oefenmeester loodste SC Cambuur naar de tweede periodetitel op rij, een unieke prestatie in de clubhistorie van de Leeuwarders. Deze prestatie is door zijn collega’s beloond met deze uitverkiezing.

Mühren topscorer

Robert Mühren is de Topscorer geworden van de tweede periode. Met tien treffers bleef hij de concurrentie ruimschoots voor en dat betekent dat Mühren voor de vijfde keer in zijn carrière een Bronzen Kampioensschild in ontvangst mag nemen. Eerder won hij al tweemaal de eretitel van Beste Speler van de periode en daarnaast werd hij al tweemaal eerder Topscorer van de periode. Alle kampioensschilden zullen voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijden van de winnaars worden uitgereikt.