<
>

Götze nog minimaal twee weken uit de roulatie

Pro Shots

PSV zal Mario Götze nog even moeten missen. PSV-coach Roger Schmidt ging tijdens de persconferentie voor het duel met AZ van woensdag in op de fitheid van zijn spelers.

"We zullen Mario even missen. Götze ligt er minimaal twee weken uit. Dat blijkt uit een MRI-scan. We kunnen geen risico met hem nemen. Hij zal morgen en dit weekend niet spelen", aldus Schmidt tijdens de persconferentie.

Götze miste de wedstrijd tegen Ajax vanwege dezelfde blessure en zal dus sowieso de wedstrijden tegen AZ en Sparta Rotterdam moeten missen. Waarschijnlijk zal de bekerwedstrijd tegen FC Volendam en de thuiswedstrijd tegen RKC ook nog te vroeg komen voor de Duits international.

Gakpo lijkt snel terug

Over Cody Gakpo had Schmidt beter nieuws. "Ik weet het niet zeker met Cody Gakpo. Het is geen grote blessure dus we moeten even kijken of morgen lukt. Hij is in ieder geval snel terug." Schmidt vertelde verder dat iedereen fit lijkt bij de Eindhovenaren.

Ten Hag

Schmidt ging tijdens de persconferentie ook in op de uitspraken van Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop van de 2-2 in de Arena, waarin hij zei dat de nummer twee van de Eredivisie Ajax niet kan volgen wanneer ze op hoog tempo spelen.

"Wij speelden ook met hoge intensiteit op het begin. Ze konden ons niet aan. Ik zag dat ze tevreden waren wanneer ze de tweede goal maakten. Wij zijn tevreden met het gelijkspel. Ik denk dat het een wedstrijd met een hoog niveau was. Beide teams konden de wedstrijd winnen. Vooral als je een budget hebt als Ajax. Dus ik begrijp deze uitspraak niet helemaal."