<
>

FC Utrecht weken zonder geblesseerde Elia

Pro Shots

FC Utrecht moet het de komende tijd doen zonder Eljero Elia. De aanvaller viel zaterdag tegen FC Groningen (2-2) uit.

"In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen heb ik een hamstringblessure opgelopen", zegt Elia. "Onderzoek in het ziekenhuis heeft dit aangetoond. De verwachting is dat ik weken ben uitgeschakeld. Ik ga er mijn uiterste best voor doen om zo snel mogelijk weer fit te geraken zodat ik weer van waarde kan zijn voor de ploeg."

FC Utrecht keek tegen Groningen na 21 minuten al tegen een achterstand van 2-0 aan. Diep in de blessuretijd voorkwam Gyrano Kerk een nederlaag voor de ploeg van Hake. Het betekende wel al weer het negende gelijkspel in vijftien wedstrijden. "We gaan ieder duel voor de winst. Dat dit negen keer resulteert in een gelijkspel, dat is teveel", zegt Hake, wiens ploeg al 14 punten minder heeft dan Vitesse. Dinsdag treden de Domstedelingen in Arnhem aan tegen Vitesse.

"Maar ik denk dat er zeker mogelijkheden voor ons zijn. Bepaalde spelers bij Vitesse doen wat minder als ze de bal niet hebben. Wij moeten zorgen dat we dan in die zones een overtal kunnen creëren", aldus Hake, die voorzichtig omspringt met de pas net weer fitte Willem Janssen en Mimoun Mahi. "We spelen in korte tijd veel wedstrijden. We moeten het aantal speelminuten goed 'managen', zodat iedereen fit, fris en vol energie kan spelen."

Bij Vitesse ontbreekt de geblesseerde Noorse middenvelder Sondre Tronstad.