<
>

El Ghazi kan speler van de maand worden in Engeland

Pro Shots

Anwar El Ghazi maakt kans om te worden gekozen tot beste speler van de maand december in de Premier League. De Nederlandse aanvaller van Aston Villa behoort tot de acht kandidaten. De 25-jarige El Ghazi maakte afgelopen maand vijf doelpunten en zorgde ervoor dat zijn ploeg richting de subtop van de Engelse voetbalcompetitie klom.

De oud-Ajacied moest lang wachten op zijn kans. Na enkele invalbeurten startte hij op 17 december voor het eerst dit seizoen in de basis. De tweevoudig international van Oranje hielp Aston Villa aan overwinningen op Wolverhampton Wanderers (0-1), West Bromwich Albion (0-3) en Crystal Palace (3-0). El Ghazi scoorde ook tegen Chelsea (1-1).

El Ghazi heeft in de verkiezing van speler van de maand concurrentie van zijn keepende teamgenoot Emiliano Martinez, Bruno Fernandes, Marcus Rashford (beiden Manchester United), Ben Mee (Burnley), Mohamed Salah (Liverpool), Tomás Soucek (West Ham United) en John Stones (Manchester City). De voetbalfans kunnen tot maandagavond stemmen. Samen met de aanvoerders van de twintig clubs en een panel voetbalexperts kiezen ze zo de speler van de maand.