<
>

VVV-Venlo versterkt defensie en huurt Guwara van Utrecht

Leon Guwara Pro Shots

In de jacht op handhaving in de Eredivisie heeft VVV-Venlo Leon Guwara voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Utrecht. Na Kristopher da Graca is hij de tweede defensieve versterking voor de Limburgers.

De 24-jarige linksback wil zich in Venlo graag laten zien. "In Venlo wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik ben enorm gemotiveerd om de club en het team bij te staan en samen mooie resultaten te behalen in de strijd om handhaving in de Eredivisie", stelt de Duitser.

VVV kon wel wat defensieve versterking gebruiken nadat het in veertien wedstrijden 42 doelpunten tegen kreeg. De 13-0 nederlaag tegen koploper Ajax had daarin een groot aandeel. "Leon is een linksback die in onze speelstijl uitstekend tot zijn recht kan komen. Hij is een fysiek sterke back met snelheid en heeft daarnaast de drive naar voren. Met de komst van Leon en daarnaast ook met het aantrekken van Kristopher da Graca zijn wij van mening dat we ons vanuit defensief oogpunt dermate hebben versterkt, zodat we gedurende de intensieve tweede seizoenshelft meer mogelijkheden hebben in onze laatste linie", aldus technisch manager Stan Valckx