<
>

Bloedeloos gelijkspel Boca Juniors en Santos in halve finale Copa Libertadores

Carlos Tevez Pro Shots

De eerste wedstrijd in het tweeluik van de halve finale van de Copa Libertadores hebben het Argentijnse Boca Juniors en het Braziliaanse Santos met 0-0 gelijkgespeeld. In een wedstrijd zonder grote kansen was het duidelijk dat beide ploegen niet wilden verliezen.

Volgende week zal in Brazilië de terugwedstrijd worden gespeeld. Deze zie je op 13 januari om 23:05 uur live op ESPN 4.

Finale zonder fans
De finale van de Copa Libertadores wordt later deze maand zonder publiek gespeeld. De eindstrijd vindt op 30 januari plaats in Maracanã in Rio de Janeiro.

De beslissing is genomen na overleg tussen de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol en de Braziliaanse bond CBF. "Het spelen zonder fans was ook het geval in meer dan 2100 wedstrijden in lokale toernooien in Brazilië sinds de terugkeer van het voetbal na de corona-uitbraak", schrijft Conmebol in een verklaring.

De finale zal gespeeld worden tegen de winaar van de twee duels tussen River Plate en Palmeiras. In de eerste wedstrijd ging het Argentijnse River Plate, zonder de naar Feyenoord vertrokken Pratto, met 3-0 onderuit. De Argentijnse club was in 2018 nog winnaar van het grootste toernooi in het Zuid-Amerikaanse clubvoetbal, maar om dat kunststukje te herhalen in 2021 wordt een zware opgave.