<
>

'Voor Neres wordt het een race tegen de klok richting topper'

Pro Shots

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International zegt in Voetbalpraat nog niet met zekerheid te kunnen zeggen of Ajax-speler David Neres de wedstrijd tegen PSV van zondag kan halen. De 23-jarige Braziliaan ligt al een tijdje uit de roulatie nadat hij in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool een blessure aan zijn enkel had opgelopen.

De vleugelspeler ging in de Champions League-wedstrijd negen minuten voor tijd naar de kant nadat hij verkeerd op de grond landde na een duel met Neco Williams. "Toen hadden ze in het begin het idee dat hij snel weer terug kon zijn, maar dat duurde toch langer. Hij is toen ook begin december even naar Brazilië geweest", aldus Jansen.

Maandag zei Jansen dat Neres wel gewoon op de club is. "Maar het is gewoon te vroeg in de week om iets zinnigs te zeggen over zondag. Het zal een race tegen de klok worden." Wel kon de journalist ingaan op situatie van andere spelers die terugkomen van blessures. "Mazraoui en Kudus zijn ingestroomd in de groep. Daarvan gaan ze gewoon uit dat zij het voor zondag redden dus dat is wel echt positief."