<
>

FC Twente versterkt zich met Abass

Issah Abass speelt het komende halfjaar voor FC Twente. Pro Shots

FC Twente heeft zich versterkt met de Ghanese aanvaller Issah Abass. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van FSV Mainz. Eerder speelde Abass in de Eredivisie voor FC Utrecht.

Oude bekende

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de nieuwe aanwinst: "Het is mooi dat we Issah Abass bij de selectie hebben. Abass is een sterke en snelle spits, die ook aan de zijkanten kan spelen. Het is een energieke jongen met een heel goede drive. Zodra de tewerkstellingsvergunning er is, kan hij aansluiten bij de groep." In zijn vorig leven als spelersmakelaar haalde Streuer Abass zelf naar Europa. Twente was na het vertrek van Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Halil Dervisoglu met spoed op zoek naar nieuwe aanvallers.

CV Abass

Abass speelde in Ghana voor Asokwa FC en maakte in 2017 de overstap naar het Sloveense NK Olimpija. Na anderhalf jaar vervolgde hij zijn carrière bij FSV Mainz 05, deze club verhuurde Abass afgelopen jaar aan FC Utrecht. Abass, international van Ghana Onder 23, speelde vorig seizoen 22 keer voor de Utrechtse club en scoorde acht keer. Abass heeft bij Mainz nog een contract tot de zomer van 2023.