<
>

Van Ginkel: "Nu ik weer zo dichtbij ben, begint het wel weer te kriebelen"

Pro Shots

De langverwachte terugkeer van Marco van Ginkel op het veld is aanstaande. De middenvelder van PSV bevindt zich momenteel in de afrondende fase van zijn revalidatie.

Van Ginkel traint sinds kort weer volledig mee met de groep en kan dus hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer aansluiten bij de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren. “Het gaat goed met de knie. De laatste twee weken doe ik weer alles mee met de groep”, aldus de 28-jarige Amersfoorter.

Hij hoopt vurig op een snelle rentree in de Eredivisie. “Nu ik weer zo dichtbij ben, begint het wel weer te kriebelen”, vertelt Van Ginkel. “Afgelopen twee weken heb ik stappen gezet en nu moet ik de stap zetten naar de wedstrijden toe.”

Vierde periode bij PSV

PSV sloot Van Ginkel afgelopen zomer voor de vierde keer in de armen. De vorige drie periodes waren zeer succesvol voor speler en club. Van Ginkel is dankbaar voor de opvang in de club uit de lichtstad. “Ik ben heel goed begeleid door PSV. Het is heel lang geleden dat ik heb gevoetbald, er is veel gebeurd.”

Van Ginkel heeft naar eigen zeggen niet gedacht aan stoppen. “Uiteindelijk kom je erachter dat voetbal echt je ding is. Dat vuurtje is altijd blijven branden en dat gaat het voorlopig ook nog wel doen.” De Chelsea-huurling hoopt en denkt nog van waarde te kunnen zijn voor de Eindhovenaren dit seizoen. “Als ik zo doorga, kan ik zeker nog een mooie bijdrage leveren aan PSV”.

Zou Van Ginkel eventueel al minuten kunnen maken in de topper op bezoek bij Ajax? “Wie weet”, lacht hij. “Laten we eerst terug komen op het veld, daarna zien we de rest wel weer.”

Ajax – PSV is zondag om 16.45 uur LIVE te zien op ESPN