<
>

Lewis Fiorini helpt NAC langs Excelsior

Pro Shots

NAC Breda heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in het Van Donge & De Roo Stadion Excelsior met 0-3 te verslaan. Daardoor klimt de Bredase ploeg naar de derde plek van de ranglijst. Lewis Fiorini was met een doelpunt en een assist belangrijk voor de ploeg van Maurice Steijn.

Na 17 minuten kwam NAC Breda op voorsprong. Uit een pass van Nick Venema kon Manchester City-huurling Lewis Fiorini aanleggen vanaf een meter of 25. Zijn schot werd door Hervé Matthys enorm van richting veranderd en was daardoor te lastig om te pareren voor Excelsior-doelman Alessandro Damen: 0-1. De Bredanaars hadden vervolgens het meeste balbezit, maar echte kansen creëerden ze daarmee niet.

Dubbelslag Fiorini

Op slag van rust verdubbelde Kaj de Rooij de Bredase voorsprong. Ditmaal was Fiorini belangrijk in de rol van aangever. Een puntgave voorzet vanaf de linkerkant zette De Rooij vrij voor Damen, die kansloos was toen de rechtsbuiten de bal in een keer uit de lucht schoot: 0-2.

Tot dusverre produceerde de 18-jarige Brit in zijn elf eerdere wedstrijden voor NAC precies een goal en een assist, een aantal wat hij in Kralingen dus verdubbelde. In de tweede helft golfde de wedstrijd een beetje op en neer zonder dat een van beide ploegen echt gigantische kansen wist af te dwingen.

Het was vervolgens Mario Bilate die ook een verdubbeling bewerkstelligde. De geboren Moskoviet zorgde voor de 0-3 eindstand met zijn tweede doelpunt in Bredase dienst.