<
>

El Khayati eindelijk transfervrij: "Nederland is altijd een optie"

Nasser El Khayati in zijn tijd bij ADO Den Haag Pro Shots

Nasser El Khayati is eindelijk transfervrij. Zijn zaakwaarnemer heeft in overeenstemming met zijn club Qatar SC zijn contract definitief ontbonden. Eind oktober waren de berichten al dat de 31-jarige aanvaller Qatar had verlaten maar na twee maanden gesteggel is El Khayati nu eindelijk clubloos en kan hij het land verlaten.

ADO gunt zijn smaakmaker een transfer
In de zomer van 2019 gunde ADO Den Haag de smaakmaker van de Eredivisie na vele onderhandelingen een lucratief avontuur in het Arabisch emiraat. Zijn avontuur liep uit op een sportieve teleurstelling. “Het is daar nogal ongelukkig geweest om eerlijk te zijn. Ik heb de eerste wedstrijd gespeeld, maar daarna ben ik geblesseerd geraakt. Toen heb ik meer dan de helft van de wedstrijden in het jaar gemist. Daarna ben ik nog terugkomen en scoorde ik nog, maar veel te weinig voor mijn doen natuurlijk.”

Het klimaat in Qatar speelde de aanvaller daarna ook nog parten. “Ik moest vooral wennen aan het weer. Gelukkig ben ik nu weer helemaal fit.”

“I’m ready”
En die fitheid wil El Khayati graag weer op het veld laten zien. “Ik kan niet wachten om weer lekker te gaan voetballen. Ik ben fit genoeg om te spelen. Natuurlijk mis ik wel een beetje ritme. Gelukkig ben ik wel het type die na een week zijn balgevoel weer terug heeft. Dus I'm ready."

Nederland zeker een optie
Nu El Khayati transfervrij is heeft hij de clubs voor het uitkiezen. “Ik ga het even rustig op me af laten komen. Als je een hele mooie aanbieding ergens anders krijgt doe je dat. Maar als er iets moois uit Nederland komt dan ga ik daar zeker over nadenken. Het is allemaal nog pril, ik ben pas sinds gisteren transfervrij.”