<
>

2020 van Henk de Jong: "Corona heeft zo veel mooie dingen weggehaald"

Pro Shots

Voor SC Cambuur en trainer Henk de Jong werd 2020 een jaar om nooit meer te vergeten. Op het moment dat het Nederlandse voetbal werd stilgelegd wegens de coronacrisis stond de ploeg van De Jong stijf bovenaan, maar promotie ging door de abrupte stop in rook op.

Wat volgde was een rechtszaak, die werd verloren. En dus moest de focus weer heel snel op een nieuw seizoen met hetzelfde doel. En dat gaat tot dusver voortvarend. Cambuur staat ook nu weer bovenaan en is met een voorsprong van acht punten wederom hard op weg naar promotie. In een groot interview blikt De Jong terug op de achtbaan die 2020 was. “Toen de rechter de uitspraak deed, was het voor mij klaar”, zegt De Jong. “Maar het achtervolgt je wel even.”

En dus geeft De Jong dit kalenderjaar een vier. “Corona heeft zo veel mooie dingen weggehaald. Dat vind ik echt heel klote.” Toch gaat de Cambuur-trainer door de sportieve prestaties met een goed gevoel 2021 in. “Ik hoop dat we weer volop en vrij kunnen sporten.” En of Cambuur gaat promoveren? “Ik hoop het. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet.”