<
>

Officieel: René Hake komende 1,5 jaar trainer FC Utrecht

Pro Shots

Het is officieel. FC Utrecht heeft René Hake aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal voor het komende 1,5 jaar. De 49-jarige Hake fungeerde de afgelopen weken als interim-trainer na het vertrek van John van den Brom.

"Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om de lijn die we vanaf november hebben ingezet, door te zetten", vertelt Hake op de website van FC Utrecht. "De afgelopen maanden zijn we hard aan het werk geweest om het spel, in de breedste vorm, te verbeteren. We moeten hierin de volgende stap maken, om wedstrijden ook in de vorm van drie punten naar onszelf toe te trekken. Daar gaan we vanaf 3 januari weer hard aan werken en ik ben ervan overtuigd dat dat snel gaat komen."

"De afgelopen periode hebben we gebruikt om René Hake samen met de staf de kans te geven zijn visie en handelswijze te implementeren bij de eerste selectie," aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. "We zien een duidelijke lijn terug in met name de teamspirit en karakter van de ploeg. De resultaten in de vorm van punten zijn de afgelopen periode nog niet naar wens, maar we hebben vertrouwen dat dit snel gaat komen."

Ook zegt Zuidam: "René is veeleisend, duidelijk en vraagt het uiterste van de spelers en mensen om hem heen. Dat is de lijn die we ons hadden voorgesteld en nu moet dat vaker gepaard gaan met resultaten. We zijn blij dat we met René een langere periode als hoofdtrainer zijn overeengekomen en dat we blijven bouwen aan onze doelen en ambities."

Ab Plugboer zal tot het einde van het seizoen aanblijven als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.