<
>

Opmerkelijk: Ronaldo uitgeroepen tot speler van de eeuw

Cristiano Ronaldo knuffelt Robert Lewandowski Pro Shots

Cristiano Ronaldo is op het Globe Soccer Awards gala in Dubai, mede georganiseerd door het spelerskantoor van zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes, uitgeroepen tot speler van de eeuw. De Portugese superster versloeg onder anderen Lionel Messi, Mohamed Salah en Ronaldinho, Arjen Robben was al eerder afgevallen. Volgens het publiek is de Portugees de beste speler in de periode 2001 - 2020.

Robert Lewandowski werd uitgeroepen tot speler van het jaar, na een fantastisch seizoen bij Bayern München waarmee hij de treble won. Door alle prijzen te winnen werd Hansi Flick uitgeroepen tot coach van het jaar en Bayern München tot club van het jaar.

Zaakwaarnemer van het jaar
Ronaldo zijn zaakwaarnemer, Jorge Mendes werd verkozen tot zaakwaarnemer van de eeuw. De Portugees won de afgelopen tien jaar al negen keer zaakwaarnemer van het jaar en werd nu wederom beloond.

Real Madrid werd uitgeroepen tot club van de eeuw. De Spanjaarden wonnen maar liefst zes keer de Champions League deze eeuw en versloegen daarmee concurrent Barcelona.

Pep Guardiola won door zijn prestaties bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City de titel coach van de eeuw. Hij versloeg daarmee onder anderen Zinedine Zidane en Sir Alex Ferguson.