<
>

Definitief: Schalke 04 stelt Zwitserse coach Gross aan

Foto: Schalke 04

De 66-jarige Zwitserse coach Christian Gross moet Schalke 04 gaan behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Hij is zondagmiddag officieel gepresenteerd als opvolger van interim-coach Huub Stevens. De eerstvolgende wedstrijd van de hekkensluiter is op 2 januari bij Hertha BSC.

Gross is de vierde trainer die bij Schalke in 2020 aan de slag gaat. In de laatste jaren was Gross als trainer actief in Egypte en Saudi-Arabië. Hij vierde zijn grootste successen bij FC Basel, die hij tussen 2002 en 2008 leidde tot vier kampioenschappen en bekeroverwinningen. Bij Tottenham Hotspur was hij in 1997/98 de eerste Zwitserse coach van de Premier League. Verder was hij werkzaam bij VfB Stuttgart en Grasshoppers.

Stevens als crisismanager
Huub Stevens was vorige week voor twee wedstrijden aangesteld als interim coach na het ontslag van Manuel Baum. Het was de vierde keer dat de 67-jarige Limburger als hoofdtrainer van Schalke aan de slag ging. Tijdens zijn rentree ging de ploeg uit Gelsenkirchen op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Arminia Bielefeld. Tijdens het bekertoernooi boekte Stevens wel een succesje. De hekkensluiter van de Bundesliga won in de tweede ronde met 3-1 bij SSV Ulm, dat in de Regionalliga uitkomt, het vierde niveau in Duitsland.