<
>

Dost verruilt Frankfurt per direct voor Brugge

Pro Shots

Bas Dost vertrekt per direct bij Eintracht Frankfurt. De 31-jarige spits maakt de overstap naar Club Brugge waar hij voor anderhalf jaar tekent.

Dost had in Frankfurt nog een contract tot de zomer van 2022, maar hij stond open voor een vertrek naar België. Regerend kampioen Brugge is dit seizoen, in tegenstelling tot Eintracht, nog actief in Europa.

Met Ruud Vormer en Noa Lang komt 'Der Plattfuss-Bomber' twee landgenoten tegen. Club Brugge is in de Jupiler Pro League bezig met een goed seizoen en staat na achttien wedstrijden bovenaan.

Dost kwam in Nederland uit voor sc Heerenveen en Heracles Almelo maar vertrok in de zomer van 2012 naar VfL Wolfsburg. Na vier jaar bij Wolfsburg vertrok de spits naar Sporting Lissabon. In de Portugese hoofdstad kwam de doelpuntenmaker in 84 competitieduels tot 76 doelpunten.

Na drie succesvolle seizoenen nam Eintracht Frankfurt de 31-jarige spits voor zo'n zeven miljoen euro over. In zijn tweede periode in de Bundesliga had hij wisselend succes. Eintracht wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor Europees voetbal.