<
>

Cambuur wint moeizaam, De Graafschap ontsnapt

ProShots

Cambuur won vanavond moeizaam met 2-1 van Telstar, nadat de Witte Leeuwen in het begin van de tweede helft nog op voorsprong kwamen. Uiteraard zou je bijna zeggen, was Robert Mühren de matchwinner. De Graafschap won na twee nederlagen op rij weer eens. In Maastricht was Ralf Seuntjens de grote man tegen MVV. De spits tekende voor een doelpunt en twee assists.

In Velsen-Zuid opende Gyliano van Velzen de score voor de Witte Leeuwen. Zeven minuten later tekende Jamie Jacobs voor de gelijkmaker. Een minuut of tien voor tijd bezorgde - wie anders dan - Robert Mühren de koploper alsnog de volle buit. De Volendammer nam een afvallende bal plompverloren op de pantoffel. Het leverde zijn twaalfde treffer van het seizoen op en belangrijker, Cambuur de drie punten.

Decembervoetbal

Ook maandag speelde de Leeuwarders al een bijzonder moeizame wedstrijd tegen Jong PSV, maar ook die werd gewonnen. Trainer Henk de Jong omschreef het toen als 'decembervoetbal'. Niet mooi, wel winnen. Het aloude kampioensrecept.

De Graafschap weet, na twee nederlagen op rij, weer wat winnen is. In Maastricht werd moeizaam afgerekend met MVV: 2-3. In de eerste helft was Seuntjens de maker van de 1-1 (zijn achtste competitiegoal dit seizoen), nadat Joeri Schroijen MVV al vroeg op voorsprong had gebracht. Na rust kwam De Graafschap op 1-2: Jasper Van Heertum scoorde op aangeven van Seuntjens.

Schroijen maakte vervolgens zijn tweede treffer van de wedstrijd. Maar man van de wedstrijd werd hij niet. Die eretitel was weggelegd voor Ralf Seuntjens. In de 83ste minuut schoot Elmo Lieftink De Graafschap naar een 2-3 zege, met de 31-jarige aanvaller opnieuw als aangever. Met een goal en twee assists tegen MVV was Seuntjens voor het eerst sinds 25 oktober 2019 betrokken bij minimaal drie doelpunten in een KKD-duel.