<
>

Programmering

PROGRAMMA'S

ESPN Vandaag

Een round-up van de dag op ESPN met het belangrijkste en opvallendste (inter)nationale sportnieuws, dagelijks om 18.30 en 23.00 uur. In ESPN Vandaag wordt de kijker op ESPN in een half uur volledig bijgepraat aan de hand van samenvattingen, reportages, rubrieken en sociale media. In een Eredivisieweekend is er op zondag een extra editie om 20:00 uur.

ESPN Vandaag wordt gepresenteerd door verschillende presentatoren, waaronder Pascal Kamperman, Aletha Leidelmeijer, Fresia Cousiño Arias, Milan van Dongen, Vincent Schildkamp en Wouter Bouwman.

Kijk op Watch >


De Eretribune
De Eretribune is hét zaterdagavondprogramma van ESPN. Jan Joost van Gangelen en Aletha Leidelmeijer ontvangen elke week gasten en analisten en kijken samen met hen met speciale aandacht naar een zaterdagavondwedstrijd.

Uiteraard komen ook de hoogtepunten uit de andere duels voorbij en maken we het zaterdagavondgevoel compleet met een leuke voetbalquiz. Kortom, de zaterdagavond is er een om voor thuis te blijven.


Goedemorgen Eredivisie
De ideale voetbalzondag begint om 10.00 uur op ESPN. Afgewisseld gepresenteerd door Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias blikken hoofdrolspelers uit de voetbalwereld samen met Hans Kraay Jr. terug op de wedstrijden van vrijdag en zaterdag - en vooral ook vooruit naar de duels van zondag. Met altijd een verslaggever ter plaatse in het stadion waar in de Eredivisie om 12:15 uur wordt afgetrapt.

Kijk op Watch >


Eredivisie op Zondag
Op zondag maakt ESPN ruim baan voor de Eredivisie met van 11.45 uur tot in de avond live wedstrijden. Vanuit de studio en de stadions nemen onze presentatoren, analisten en verslaggevers de kijker de hele dag bij de hand. Naast de live duels komen ook flitsen langs van eerder gespeelde wedstrijden uit de Eredivisie en de andere sporten die op zondag op de overige (online) kanalen van ESPN te zien zijn.


Dit Was Het Weekend
Na de laatste Eredivisiewedstrijd worden op zondag in Dit Was Het Weekend de belangrijkste en opvallendste zaken van het Eredivisieweekend geduid door Jan Joost van Gangelen of Milan van Dongen en twee analisten.


Voetbalpraat
Voetbalpraat is niet meer weg te denken uit de programmering. Tijdens het seizoen neemt meerdere keren per week een gezelschap van vier presentatoren, analisten en gasten plaats in hun hokje om alle hoofd- én randzaken uit de voetbalwereld in twee helften van 22 minuten te bespreken. Ook te beluisteren als podcast.

Kijk op Watch > Of luister hier de Podcast >


Club TV
Fans komen via ESPN nog dichter bij hun club dankzij Club TV. Met uiteraard veel uitzendingen van de traditionele top-3, Club TV Specials, wekelijkse magazines en mooie documentaires.

Kijk op Watch >


ESPN in alle Staten

In ESPN in alle Staten komen iedere week nieuws, highlights en de mooiste verhalen uit de Amerikaanse sporten aan bod. Met o.a. NFL, NBA, NHL, MLB, College Basketball en College Football. Gepresenteerd door Sanne van Dongen en met de rubriek Mart’s Madness van Mart Smeets.


De Voetbalkantine
Wouter Bouwman presenteert vanaf dit seizoen samen met podcastmaker en voetbalcultuurconnaisseur Yordi Yamali het nieuwe zondagmiddagprogramma ‘De Voetbalkantine’. Met verschillende gasten bespreken ze de voetbalactualiteit en alles wat voetbal zo mooi maakt. Ook komen de mooiste momenten van het weekend voorbij uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie.


Fresia en Milan parkeren de bus
Iedere dinsdag na een Eredivisieweekend duiken Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias hun eigen voetbalbus in met een (hoofdrol)speler uit het Nederlandse voetbal. Het interview wordt als podcast gepubliceerd onder de naam ‘Fresia en Milan parkeren de bus’ en daarnaast zijn de video-opnames van het interview te zien op tv.

Luister hier de podcast >


COMPETITIES

Eredivisie
ESPN is de thuisbasis van het Nederlandse voetbal en zendt alle wedstrijden uit de Eredivisie én de aansluitende play-offs live uit. Volg de wedstrijden, analyses en het laatste nieuws op tv en via ESPN Watch.


Keuken Kampioen Divisie
Op vrijdagavond wordt minimaal een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie live uitgezonden op ESPN. Daarnaast is een schakelprogramma te zien met daarin de hoogtepunten uit o.a. de overige Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Ook op maandagavond zie je een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie live op ESPN.


TOTO KNVB Beker
Bekervoetbal staat garant voor grote verrassingen en boordevol spektakel. Vanaf de eerste ronde zendt ESPN zes wedstrijden per speelronde live uit. En vanaf de kwartfinale tot en met de finale in de Kuip mis je zelfs geen minuut van de strijd om de TOTO KNVB Beker.


Azerion Vrouwen Eredivisie
Zondag 12.15 uur is het tijdstip voor een mooie wedstrijd uit de Azerion Vrouwen Eredivisie. ESPN is er live bij. Naast de live-wedstrijd komen op zondag ook de highlights voorbij van de duels die vrijdagavond gespeeld zijn.


Europa League
Ook het tweede clubtoernooi van Europa is tegenwoordig het speelveld van voetbalreuzen, internationale cupfighters en de Nederlandse topclubs. De wedstrijden van de Europa League zie je samen met de Europa Conference League live en in samenvatting op de donderdagavond van ESPN.


Europa Conference League

De Europa Conference League is het derde internationale clubtoernooi van Europa. Nederlandse clubs zien hun kans schoon om internationaal succes te boeken en tegelijkertijd belangrijke punten te scoren op de coëfficiëntenranglijst. De wedstrijden van de Europa Conference League zie je samen met de Europa League live en in samenvatting op de donderdagavond van ESPN.


Amerikaanse sporten
ESPN is jouw zender voor de grootste Amerikaanse sporten, zoals de NBA, NFL, MLB, NHL en college football en basketball. Met iedere dinsdag het programma ESPN in alle Staten, op zondag het schakelprogramma NFL RedZone en in februari live het grootste eendaagse sportevenement ter wereld: de Super Bowl.


Johan Cruijff Schaal
Ieder jaar wordt de seizoensouverture gespeeld door de regerend landskampioen tegen de bekerwinnaar. Deze wedstrijd, de Johan Cruijff Schaal, wordt een week voor de start van de competitie gespeeld in het stadion van de Eredivisiewinnaar en is live te zien op ESPN.