<
>

UEFA nomineert vier voetballers en vijf voetbalsters Oranje

Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk Pro Shots

Vier Oranje-internationals bij de mannen en vijf bij de vrouwen zijn genomineerd voor een plaats in het Elftal van het Jaar van de Europese voetbalbond UEFA.

Bij de mannen gaat het om Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Hans Hateboer en Virgil van Dijk. Voor het beste vrouwenelftal van het jaar kunnen voetbalfans onder meer kiezen uit Vivianne Miedema, Jill Roord, Daniëlle van de Donk, Dominique Janssen en Sari van Veenendaal. Er kan tot januari worden gestemd op de website van de UEFA.

Het gaat om voetballers die actief zijn voor een Europees clubteam. De genomineerden werden gekozen door een panel van de Europese voetbalbond. De meeste spelers bij de mannen komen van Bayern München. De winnaar van de Champions League heeft liefst tien kanshebbers.

De Portugees Cristiano Ronaldo, ploeggenoot van De Ligt bij Juventus, stond al veertien keer in de UEFA.com Ploeg van het Jaar en is recordhouder. Eeuwige rivaal Lionel Messi (11 keer) volgt als tweede. Vorig jaar werden De Ligt, Van Dijk en Frenkie de Jong verkozen.