<
>

Operatie Cillessen succesvol, doelman maanden uit de roulatie

Pro Shots

Jasper Cillessen is succesvol geopereerd aan een spier in zijn rechterbeen. De Spaanse club meldde eerder dat de vaste keeper van Oranje dit kalenderjaar zeker niet meer in actie komt voor Valencia.

Valencia maakt niet bekend hoe lang Cillessen precies uit de roulatie zal zijn. Volgens Spaanse media kan de herstelperiode drie tot vier maanden gaan duren.

Cillessen raakte vrijdag in Valencia tijdens de training geblesseerd. De 31-jarige doelverdediger moest zich daardoor bij bondscoach Frank de Boer afmelden voor de interlandperiode.

Tweede doelman in Valencia

Cillessen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Valencia. Hij heeft in de huidige competitie nog geen minuut in La Liga meegedaan. Jaume Domenech kreeg steeds de voorkeur van coach Javier Gracia, die afgelopen zondag met zijn ploeg op eigen veld verrassend won van titelhouder Real Madrid (4-1).

Ondanks het gebrek aan speeltijd in Spanje bleef De Boer bij Oranje vertrouwen houden in Cillessen. "Jasper heeft een zware blessure opgelopen, hij is er een tijdje uit", liet de bondscoach dinsdag weten. "We moeten even door de zure appel heen bijten. We hebben nog steeds doelmannen met genoeg kwaliteiten op de lijst staan."