<
>

Frank de Boer wil frisse benen in Nederlands Elftal tegen Polen

ANP

Bondscoach Frank de Boer maakte op de persconferentie bekend dat Oranje niet met dezelfde elf gaat spelen als tegen Bosnië en Herzegovina. Na een 1-1 gelijkspel tegen Spanje en een gemakkelijke 3-1 overwinning op Bosnië en Herzegovina staat voor Oranje woensdagavond het Nations League-duel met Polen op het programma. Frank de Boer heeft door de zege op Bosnië zijn eerste overwinning als bondscoach binnen.

Frisse benen tegen Polen
De Boer gaf aan niet met dezelfde basiself tegen Polen te beginnen. "We gaan niet in dezelfde basis beginnen, er komen frisse benen." De bondscoach wilde niet ingaan op specifieke spelers.

Wijnaldum juicht als Virgil
Georginio Wijnaldum juichte na zijn goal zoals Virgil van Dijk dat doet bij Liverpool. Gini gaf aan nog steeds veel contact met Van Dijk te hebben en zijn Liverpool en Oranje-collega het juichen kon waarderen. "Best wel veel contact met Virgil. Niet altijd over voetbal, maar hij vond dit wel leuk."

​Babel ontbreekt ​
Bondscoach Frank de Boer moet het tegen Polen doen zonder Ryan Babel. De aanvaller van de Turkse club Galatasaray is besmet met het coronavirus en blijft achter in Nederland. Babel haakte zondag vlak voor het duel met Bosnië en Herzegovina al af omdat hij klachten had. Een sneltest leverde toen een positieve uitslag op en bij de coronatest die alle spelers en stafleden maandag ondergingen, testte Babel opnieuw positief. Alle anderen waren negatief. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op.

​Strijd om koppositie
Het Nederlands elftal moet woensdag in Polen zijn laatste groepswedstrijd winnen en hopen dat Italië punten morst tegen Bosnië en Herzegovina. Alleen dan gaat Nederland naar de finaleronde van de Nations League. Ook Polen maakt nog kans op de groepswinst. Bij een gelijke stand in de groep is het onderlinge resultaat tussen de landen doorslaggevend. Dat is, met een overwinning en een gelijkspel op zowel Nederland als Polen, in het voordeel van Italië.

​Lewandowski
De Poolse superster Robert Lewandowski ontbreekt mogelijk tegen Oranje. Volgens verschillende Poolse media heeft de 32-jarige spits een spierblessure overgehouden aan de verloren uitwedstrijd van zondag tegen Italië (2-0).

Lewandowski ergerde zich toen zichtbaar aan het zwakke spel van zijn ploeg en ontsnapte aan een rode kaart toen hij zijn tegenstander een elleboog uitdeelde. Volgens enkele Poolse kranten valt het wel mee met de blessure van de topscorer van Bayern München. Lewandowski zou zich vooral ergeren aan de tactische keuzes van bondscoach Jerzy Brzeczek.

De Boer reageerde in de persconferentie op de mogelijke afwezigheid van de topspits: "Beste centrumspits in de wereld. Als die er niet bij is, scheelt dat voor Polen. Niet slecht voor ons, al wil je altijd tegen het sterkste team spelen."