<
>

Ajax millimeters verwijderd van gelijkspel: "Honderd procent een doelpunt"

Ajax heeft zondagmiddag een pijnlijke 3-2 nederlaag geleden in Heerenveen. Pijnlijk om het vertoonde spel, maar al helemaal door de gebeurtenissen in de absolute slotfase van het duel.

In de laatste seconden van de blessuretijd leek een kopbal van Sutalo via Sven van Beek in eerste instantie over de doellijn te gaan, maar de arbitrage besloot dat het geen doelpunt was. De 3-3 bleef uit en Ajax bleef zodoende zonder punten achter.

Bij Ajax zijn ze verbolgen over het feit dat het geen doelpunt was. “Je hebt geen VAR of doellijntechnologie nodig om te zien dat dit een doelpunt was”, zegt Ajacied Jordan Henderson na afloop. “Ik snap er niets van dat ze geen doelpunt hebben toegekend. Heel erg vreemd. Voor mij is er geen twijfel mogelijk: het is een 100 procent doelpunt.”

Aanvoerder Steven Berghuis reageerde een stuk genuanceerder. "Er is geen doellijntechnologie en als er dan geen bewijs is dat de bal over de lijn is, dan kan de scheidsrechter het doelpunt gewoon niet goedkeuren. We moeten het gewoon accepteren. Dit is ook voetbal helaas." Ook trainer John van 't Schip reageert op het moment. "Als Ajax zijnde moet je hier niet om gaan zeuren. Je moet het vooraf al beter doen."

Met de schrik vrij

Heerenveen kwam dus flink met de schrik vrij, met in het bijzonder Van Beek. Na afloop van het duel laat hij zich uit over het discutabele moment. “Ik zag dat de bal richting die lijn ging, maar ik denk niet dat de bal erover heen ging. Het is een goede beslissing van de scheidsrechter.”

Scheidsrechter Danny Makkelie wilde na afloop niet voor de camera verschijnen. Volgens de KNVB was er voor de VAR onvoldoende bewijs dat het een doelpunt was.