<
>

Gimenez heeft geen last van jetlag: "Ik zwem veel, dat houdt me fris"

Santiago Gimenez was met een hattrick weer goud waard voor Feyenoord. Dat is opvallend, aangezien de Mexicaan pas donderdagavond terugkeerde van de interlandperiode. "Ik ben donderdag gaan zwemmen om mijn spieren fit te houden", verklaart de spits na afloop in gesprek met Hans Kraay Jr. "Het houdt me fris."

Gimenez was vooral blij met zijn eerste treffer. "Ik had al vier wedstrijden niet gescoord", aldus de topscorer van de Eredivisie. "Ik wist van tevoren dat zo'n periode een keer zou komen, je kan nou eenmaal niet in elke wedstrijd scoren. Het was een moeilijke hoek en er kwam wat geluk bij kijken, maar ik was blij dat ik weer raak schoot." Niet alle schoten van de Mexicaan gingen erin. Vlak voor rust miste hij een gigantische kans. Voor open doel schoot hij hoog over. "Ik had hem aan moeten nemen, maar het ging heel snel."

Slot blij met zijn spits

Ook zijn trainer Arne Slot was blij met de fitheid van zijn spits, al had hij nog niet gehoord dat zwemmen zijn geheim was. "Ja, in het geld misschien", lacht Slot in gesprek met Kraay Jr. "Ik heb hem vanochtend nog gebeld of hij goed geslapen had en of hij kon spelen."

De coach had ook mooie woorden over voor invaller Yankuba Minteh. "Hij heeft de snelheid om 1 tegen 1 te domineren. Het is lekker om zo'n speler op de bank te hebben zitten, daar mag ik Dennis te Kloese (directeur van Feyenoord) wel dankbaar voor zijn."