<
>

Danny Post over negativiteit in de media: "Eerlijke interviews geven gaat bijna niet"

Oscars zal Danny Post waarschijnlijk niet winnen, maar een staaltje acteren kan hij inmiddels wel. Er zijn genoeg momenten dat de aanvoerder van Almere City FC zich wil uitspreken, maar voor een camera kan dat bijna niet. De 34-jarige middenvelder is al vaker op zijn vingers getikt en daarin is hij in de voetballerij absoluut niet de enige. In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus doet de Amsterdammer zijn verhaal.

"Negatief nieuws wordt vaker aangeklikt en gelezen natuurlijk. Dat weten journalisten ook. Negativiteit heerst wel. Als je die interviews ziet dan heb ik dat gevoel ook wel", zegt Post, die ook het interview van Wout Weghorst met de NOS heeft gezien na Nederland-Ierland. Post weet wat voor invloed zulke interviews kunnen hebben op je leven. "Voor mijzelf in mindere mate, want ik speelde bij VVV en Almere. Maar die jongens moeten gewoon voor alles oppassen. Op social media krijg je echt veel berichten. Dat heb je soms helemaal niet door als journalist. Wat je daarmee creëert. Ik snap dat het je werk is. Dus het is aan beide kanten, maar ik vind het ook vaak negatief. We zijn nu door en hebben ons gekwalificeerd. En ik heb het idee dat er in andere landen meer euforie is dan hier in Nederland."

Vaak genoeg moest Post na een nederlaag van VVV-Venlo achter de camera komen. Het liefste zeg je dan alles wat je wilt, maar dat werkt niet zo in de voetballerij. "Ikzelf heb ook wel eens interviews gegeven. Dan wordt er een stukje uitgehaald. Dan is het weer een hele grote kop bij Voetbalprimeur. Je bent altijd maar bezig. Iedereen wil hele eerlijke interviews, maar dat gaat bijna niet. Je hoeft maar een klein dingetje verkeerd te zeggen. Eigenlijk loop je iedere keer te acteren. En dan is iemand een keer eerlijk of geïrriteerd. Dan is het vandaag overal weer: kijk hem eens geïrriteerd reageren. Eigenlijk willen we eerlijke interviews, maar dat gaat bijna niet."

Het is dus een toneelstukje wat iedereen door heeft en toch kijkt men ernaar. "Dat is wat ik net probeerde te zeggen. Eigenlijk sta je altijd te acteren voor die microfoon. Dat weten jullie toch ook wel? Want ik heb in mijn tijd bij VVV wel eens een eerlijk interview gegeven. ‘Verdomme, hij moet bij die corner zijn man dekken.’ Dus gewoon man en paard noemen. En dan kom je volgende dag op de club en word je op je vingers getikt. Dit is niet collegiaal en kan je niet doen. Dus wat ga je zeggen. Een heel globaal verhaal, waar jullie niks mee kunnen en waar wij goed uit komen. Dat is wel wat moet. Anders word je op je vingers getikt. Jullie snappen ook wel hoe dat werkt toch. Anders krijg je al snel een naam dat je alles roept. Toch kan je nooit altijd zeggen wat je denkt. Wat je echt denkt."

In de podcast gaat het over eerlijkheid in interviews, maar daarnaast komt er nog veel meer voorbij. Zo gaat het over de clubpsycholoog van Almere, Maurice Steijn bij VVV-Venlo, de 0-13 winst van Ajax op VVV, politieke gesprekken in de kleedkamer, Georgios Giakoumakis en nog veel meer.

De podcast met Danny Post is vanaf 13:00 uur te beluisteren in je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes. De uitzending met Post is vanaf 22:00 uur te zien op ESPN 2.