<
>

VS ondanks domme rode kaart Dest naar Copa América

ANP Foto

Amerikaans international Sergiño Dest heeft voor zijn land een slechte beurt gemaakt in de kwartfinale van de Nations League tegen Trinidad & Tobago. Al voor rust ging de verdediger er met een rode kaart af. Binnen één minuut had de PSV'er twee gele kaarten te pakken. Na zijn vertrek verspeelde de VS een voorsprong van 0-1 en gingen de Amerikanen met 2-1 de boot in. Desondanks plaatste de VS zich voor de halve finale van de Nations League, omdat het heenduel al met 3-0 was gewonnen. Daardoor is de VS ook meteen geplaatst voor de Copa América.

Na de 0-1 van Antonee Robinson in de 25ste minuut leek er niets aan de hand voor de Amerikanen, maar een kwartier later stonden ze er heel anders voor. Dest had zijn emoties niet onder controle toen de scheidsrechter floot voor een uitbal. De verdediger schoot de bal uit frustratie weg, waarvoor hij geel kreeg. Dest uitte zijn ongenoegen over die gele kaart en kreeg daarvoor een tweede gele kaart. Teamgenoten riepen hem daarna tot de orde.
Na afloop van de wedstrijd was de bondscoach van de Verenigde Staten, Gregg Berhalter, niet te spreken over het gedrag van Dest: 'Dit is niet de manier waarop wij ons willen presenteren als groep. We moeten in iedere situatie gedisciplineerd blijven, of je het nu eens bent met een beslissing of niet. En dat liet Dest vandaag duidelijk niet zien.'

Trinidad & Tobago wist snel te profiteren van een man meer en maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Zeven minuten na rust maakte Alvin Jones de 2-1 voor zijn land.

Dest bood na afloop via zijn Instagram-account excuses aan voor zijn onbezonnen actie. "Mijn gedrag was onacceptabel, egoïstisch en onvolwassen. Ik heb mijn team in de steek gelaten. Daar moet ik van leren. Het zal niet meer gebeuren", aldus een schuldbewuste Dest op Instagram.