<
>

Maatsen maakt geen indruk: "Voetbalt twee tempo's te langzaam"

Hoe dicht zitten de spelers van Jong Oranje tegen het niveau van het grote Oranje aan? Die vraag werd bij Voetbalpraat opgeworpen, na de 4-2-zege van Jong Oranje op Jong Zweden. Daarbij viel één persoon in negatieve zin op bij de analisten: Ian Maatsen.

"Als ik Maatsen heb zien spelen bij Jong Oranje, heb ik niet het idee dat hij snel bij het Nederlands elftal aan de bak kan", zegt Kees Kwakman. Marciano Vink gaat een stapje verder. "Ik schrik van zijn niveau. Hij heeft een goed seizoen gedraaid bij Burnley onder Vincent Kompany. Dan gaat hij bij Chelsea de voorbereiding in met een nieuwe trainer; Mauricio Pochettino. Die heeft hem gewogen en vond hem goed genoeg om hem te houden. Dan heb ik meteen een bepaalde verwachting. Ik ben ervoor gaan zitten en ik zie vervolgens een speler die twee tempo's te langzaam voetbalt."

Volgens Kwakman ligt het ook aan de speeltijd die Maatsen krijgt bij grootmacht Chelsea. "Hij valt af en toe een paar minuten in. Dat helpt niet mee voor zo'n jongen. Ik denk dat daardoor de kans voor een plek bij het Nederlands elftal ook steeds kleiner wordt. Hij moet verhuurd worden en dan drie klassen beter gaan spelen."