<
>

Edward Sturing tot winterstop trainer Vitesse

Edward Sturing is tot de winterstop hoofdtrainer van Vitesse. Daarna wordt volgens de club een weloverwogen beslissing genomen voor de langere termijn.

Nicky Hofs en Tim Cornelisse worden de assistenten van Sturing. Hofs en Cornelisse, eveneens oud-spelers van Vitesse, vervangen Chris van der Weerden en Theo Janssen. Van der Weerden neemt definitief afscheid van de club, Janssen gaat met Vitesse in gesprek over een andere functie binnen de club.

Het is de zevende keer dat Vitesse een beroep doet op Sturing. De clubman moet proberen de weg omhoog zien te vinden met Vitesse, dat momenteel op de laatste plaats staat in de Eredivisie. De Arnhemmers hervatten de Eredivisie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Ajax.

"In deze roerige tijden wil ik de club vooruit helpen", reageert Sturing op de clubsite. "Het is weliswaar wederom een interim-periode, maar daar hebben Benjamin (Schmedes, technisch directeur, red.) en ik goed over gesproken met elkaar. Het belang van de club staat nu voorop. Het is aan mij om in ieder geval de komende wedstrijden het tij te keren. In de winterstop gaan we opnieuw het gesprek aan."

Vertrek Cocu

Vitesse begon met hoofdtrainer Phillip Cocu aan het seizoen, maar onder de oud-international stelde de ploeg teleur. Na de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op 11 november (1-3) besloot Cocu op te stappen.