<
>

Bondscoach Gibraltar spreekt beschuldigingen tegen: "Trots op mijn spelers"

Pro Shots

Gibraltar kent een onrustige aanloop naar het kwalificatieduel met Oranje, dinsdagavond. Bondscoach Julio Ribas wordt volgens X-account Gibraltar Sports News beschuldigd van dreigementen en pestgedrag. Jose Maria Ruiz, Gibraltar-watcher van De Gibraltar Broadcasting Corporation, zegt dat we de beschuldigingen met een flinke korrel zout moeten nemen.

"Gibraltar Sports News is een anoniem account op Twitter", aldus Ruiz. "Het is geen betrouwbaar nieuwsmedium. Niemand weet wie erachter zit, maar het account heeft nog al de neiging zaken een beetje op te kloppen." Op de twitterpagina was te lezen dat een speler uit de school klapte over de negatieve sfeer bij het elftal.

Dreigementen

"Het is ondraaglijk", zou de speler gezegd hebben. "Hij maakt zich schuldig aan serieus pestgedrag tegen een van onze spelers. Hij bedreigt sommige spelers. Als ze niet voor bepaalde clubs tekenen roept hij ze niet op. Andere spelers vertelt hij dat ze te dik zijn om te selecteren."

Volgens de journalist zit de sfeer er ondanks de 14-0 nederlaag tegen Frankrijk juist goed in. "Ik ben net bij de persconferentie geweest en de bondscoach maakte duidelijk dat hij juist trots is op zijn spelers. Hij stipte aan dat het een gemotiveerde groep is. Tegen Frankrijk was een aantal sleutelspelers afwezig en speelde het elftal lang met tien man, maar met de motivatie is niets mis." Volgens Ruiz was aanvoerder Roy Chipolina iets minder positief over de wedstrijd tegen de Fransen. "Hij noemde het een regelrechte schande."

Niels Hartman

Een van de afwezigen is de in Schoonhoven geboren middenvelder Niels Hartman. "Hij is een van de belangrijkere spelers voor Ribas", vertelt de Gibraltar-watcher. "Hij is eerder afwezig geweest omdat hij geen vrij kon krijgen van zijn studie en nu is hij geblesseerd." De 22-jarige Hartman beleefde in maart van dit jaar zijn droomdebuut voor de dwergstaat, waar hij een aantal jaar voetbalde. Nadat hij in december 2022 een Gibraltarees paspoort had gekregen, debuteerde hij in De Kuip tegen Nederland.