<
>

Jong Oranje met Van den Berg tegen Zweden: "Ik ga spelen"

In navolging van het grote Oranje, wil ook Jong Oranje zich plaatsen voor het EK. De spelers van trainer Michael Reiziger nemen het maandag op tegen de - op papier - lastigste tegenstander in de groep; Zweden.

De beloften van Nederland speelden al een wedstrijd deze interlandperiode. Het nietige Gibraltar werd slechts met 1-0 verslagen. Toch is Reiziger over het algemeen tevreden over die wedstrijd. "In de organisatie hebben we goed gestaan. Ook hebben we gewoon veel kansen gecreëerd, maar ze gingen er niet in. Natuurlijk speelde niet iedereen even goed, maar dat gebeurt in meerdere wedstrijden", aldus Reiziger.

Hato blijft toch bij het grote Oranje

Oranje kreeg nog geen een tegentreffer deze kwalificatiereeks. Jorrel Hato is een belangrijke schakel in dat succes. De Ajax-verdediger is er nu echter niet bij en zit bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Er was een plan om de talentvolle Hato terug te sturen naar Jong Oranje, maar dat gaat door alle blessures bij de ploeg van Koeman niet door. "Ik had al wel door dat het krap ging worden", zegt Reiziger.

"Ik had er al rekening mee gehouden en het was geen gedane zaak." Op de plaats van Hato speelt Finn van Breemen. Dat is een zekerheid. Op de plek rechts in het centrum, waren meer vraagtekens. Drie spelers komen daarvoor in aanmerking; Ryan Flamingo, Neraysho Kasanwirjo en Rav van den Berg. Laatstgenoemde verklapt dat hij gaat spelen en kijkt er naar uit. "Ik ben daar heel blij mee. Ik speel de laatste acht, negen wedstrijden alles bij mijn club Middlesbrough. Ik ben fitter dan ooit. De Engelse competitie is toch wel anders dan de Nederlandse competitie."

Jong Zweden - Jong Oranje is vandaag live te zien op ESPN 1. De voorbeschouwing is om 17:30 uur, de aftrap van de wedstrijd is om 18:00 uur.