<
>

Geplaatst Oranje in Portugal: "Koeman sprak lang met Gakpo"

Na de plaatsing voor het EK van 2024 is Oranje inmiddels geland in het zuiden van Portugal. Daar gaat het Nederlands elftal op voor de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen voetbaldwerg Gibraltar.

Na de zege op Ierland is het nu uitlopen en kijken wat de schade is bij de spelers. "Het is altijd even afwachten hoe iedereen uit de strijd is gekomen", zegt Oranje-watcher Pascal Kamperman. Hij is uiteraard aanwezig in Portugal om mee te reizen met Nederland. "De basisspelers hebben vooral gerekt en gestrekt, maar het is vooral een dag van nagenieten en napraten. Bondscoach Ronald Koeman heeft bijvoorbeeld lang staan praten met Cody Gakpo. Alle spelers zijn erbij, maar het is de vraag of ze ook alle 22 gaan spelen tegen Gibraltar."

Een van de spelers waar het na afloop van de wedstrijd tegen Ierland veel over ging, was Wout Weghorst. Hij maakte een geïrriteerde indruk na afloop van de wedstrijd tegenover de pers. "Bij Weghorst zijn altijd alle emoties aanwezig", vervolgt Kamperman. "Hij is getergd en gedreven en hij geniet van het resultaat. Hij vindt vooral dat iedereen moet genieten van de plaatsing voor het EK. Hij is uiteindelijk ook wel weer heel zelfkritisch, dan is de emotie weer een beetje de andere kant op gegaan. Hij speelde wéér een hoofdrol. Weghorst maakte in de eerste wedstrijd tegen Ierland (1-2) al de winnende goal en afgelopen zaterdag weer."

Oranje is dus zeker van het EK in Duitsland, maar heel uitgetogen was de sfeer nou ook weer niet. "Ze hebben het even gevierd in het stadion. Het is alleen niet uitbundig gevierd. Er is nog wat gegeten bij aankomst op de campus in Zeist. Er hing ook wel een sfeer dat Oranje zich moest kwalificeren, dat zijn ze aan de stand verplicht."

Oranje speelt in Portugal tegen Gibraltar. Dat is omdat faciliteiten in Gibraltar zelf niet in orde zijn en zijn afgekeurd door voetbalbond FIFA. Maandag is er een persconferentie van Koeman. Die is op maandag 20 november vanaf 15:30 uur live te zien op ESPN 1.