<
>

KKD-topper Cambuur-Roda onbeslist

Pro Shots

De Keuken Kampioen Divisie-topper tussen nummer zes SC Cambuur en nummer twee Roda JC heeft geen winnaar opgeleverd. In Leeuwarden werd het 1-1.

Spectaculaire openingsfase

Fans in het Cambuur Stadion kwamen in de openingsfase ogen en oren tekort. De thuisploeg kwam al na vier minuten op voorsprong. Milan Smit zag zijn schot via de paal binnen vallen. Voor de clubtopscorer was dat zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. Kort daarna was Cambuur via Remco Balk en opnieuw Smit dichtbij een tweede treffer.

De 2-0 bleef echter uit en langzaam maar zeker kreeg Roda JC het betere van het spel. De nummer twee uit Kerkrade kreeg in de twaalfde minuut zelfs een strafschop. Teun Bijleveld ging neer na een licht duwtje van Gabi Caschili. Het buitenkansje werd benut door Walid Ould-Chikh: 1-1.

Roda kwam via Enrique Peña Zauner vervolgens bijna op voorsprong. Maar zijn pegel van afstand spatte op de lat uiteen. Uit een vrije trap kreeg ook Rodney Kongolo een kans. Hij tikte de bal van dichtbij naast.

Wéér gelijkspel voor Roda

In de tweede helft, die lang niet zo leuk was als de eerste, bleven grote kansen en dus doelpunten uit. Door het gelijkspel komt Roda JC op 29 punten uit 15 duels. Dat zijn drie punten minder dan koploper Willem II. Het is voor de club uit Kerkrade bovendien het derde gelijkspel op rij. Eerder werd het 0-0 tegen FC Groningen en 1-1 tegen FC Eindhoven. Cambuur staat nu op 24 punten.