<
>

Kraay jr.: "Als Bijlow blessurevrij blijft is hij met kop en schouders de beste"

Als het aan Hans Kraay jr. ligt wordt Justin Bijlow aankomend Europees Kampioenschap de nummer één onder de lat bij het Nederlands Elftal. Brighton & Hove Albion-keeper Bart Verbruggen kreeg tegen Ierland de voorkeur boven de doelman van Feyenoord. De geboren Zwollenaar heeft Kraay jr. in ieder geval niet overtuigd.

Kraay jr. ziet maar een echte keeper voor het Nederlands Elftal op het EK in Duitsland: Justin Bijlow. "Flekken, Verbruggen, Bijlow, Cillessen, Noppert... Ik denk gewoon dat wanneer Justin Bijlow een keer een jaar blessurevrij blijft dat hij met kop en schouders de beste is. Omdat hij en een goede reflex heeft en als hij goed in zijn vel zit hoge ballen pakt. Hij moet acht maanden fit blijven. Dat gun ik hem een keer. Dan is hij voor mij de beste."

Sinds het debuut van Bijlow in september 2021 keepte hij de eerste zes wedstrijden. Door blessures en een reserverol op het WK zat er bijna anderhalf jaar tussen zijn zesde en zevende interland. Tijdens de finales van de Nations League stond Bijlow twee keer onder de lat. Daardoor staat zijn teller op 8 wedstrijden voor Oranje.