<
>

Kraay jr.: "De Vrij de beste rechter rechtsbenige centrumverdediger die we hebben"

Als het aan Hans Kraay jr. ligt is het geen unicum dat Stefan de Vrij in het Nederlands elftal in de basis staat. De 31-jarige verdediger van Inter krijgt de voorkeur door de afwezigheid van veel verdedigers, maar dat mag van Kraay jr. wel zo blijven.

"Ik vind De Vrij een pechvogel. Ik vind dat hij veel te laat in het Nederlands elftal is gekomen. Ik vind hem sowieso de beste rechter rechtsbenige centrumverdediger die we hebben. Ik vind hem beter dan Matthijs de Ligt", zegt Kraay jr. "De Vrij voelt zich veel comfortabeler in de ruimte achter Dumfries, omdat hij als back heeft gespeeld. De Ligt kan in die ruimte nog wel eens oncomfortabel voelen."

Ook de uitgevallen Lutsharel Geertruida hoeft volgens Kraay jr. nog niet in de basis bij Oranje. "Ik vind Lutsharel Geertruida een hele fijne mooie voetballer. En zeker als hij heel modern rechtsback speelt, maar dat hebben we bij het Nederlands elftal niet nodig. Ik vind hem als rechtsback nog beter. Maar hij gaat er heus wel komen."

Samen met aanvoerder Virgil van Dijk moet De Vrij dus in de basis van Oranje. "Maar op dit moment als je met twee centrale verdedigers speelt dan zou ik met Van Dijk en De Vrij de allerbeste opstellen. En het gekke is. Nu zijn het er drie. Denzel Dumfries is altijd weg. Hij is de meest rechtse. En bij Feyenoord speelde hij vroeger wel eens rechtsback. Dus hij voelt zich ook niet zoals De Ligt oncomfortabel. Hij voelt zich daar net zo comfortabel. Hij heeft te laat de waardering gekregen van deze bondscoach."