<
>

'Vitesse wil verder met Sturing, Hofs en Cornelisse'

Pro Shots

Edward Sturing wordt opnieuw hoofdtrainer van Vitesse, meldt De Gelderlander. Volgens de krant is de 60-jarige clubicoon in gesprek met technisch directeur Benjamin Schmedes. De komende dagen moet de technische staf, met oud-spelers Tim Cornelisse en Nicky Hofs worden geformeerd.

Sturing wordt in de Gelredome de opvolger van zijn oud-ploeggenoot Phillip Cocu. Die stapte vorige week op na de 1-3 nederlaag tegen sc Heerenveen. Eerder werd al bekend dat de voormalige verdediger topkandidaat was, mede vanwege de grote financiële problemen van de club. De overname door de Amerikaanse ondernemer Coley Parry is nog altijd niet goedgekeurd door de KNVB en bij de hekkensluiter van de Eredivisie is weinig perspectief op betere tijden. Sturing is al in dienst van de club als hoofd opleidingen en is dus een goedkope oplossing.

Het wordt voor Sturing, die niet voor niets de bijnaam Edje-Interim heeft, alweer de zevende keer dat hij de leiding krijgt bij Vitesse. Een van de zes voorgaande keren was hij daadwerkelijk de hoofdtrainer, tussen 2003 en 2006. De andere keren was hij telkens interim-vervanger van een vertrokken hoofdcoach. De laatste keer dat Sturing voor de groep stond was in 2020.

Janssen en Van der Weerden

De krant meldt dus dat Hofs en Cornelisse de assistent-trainers worden. Die functie bekleedde het tweetal eerder in 2019, toen Joseph Oosting tijdelijk de taken van de vertrokken Leonid Slutskiy overnamen. De aanstelling van het duo betekent dat de huidige assistenten, Theo Janssen en Chris van der Weerden zullen vertrekken. Of zij binnen de club een andere rol krijgen is nog niet bekend.