<
>

Eredivisie-getint Mexico blameert zich tegen laagvlieger Honduras

ANP Foto

Mexico heeft de eerste kwartfinale van de CONCACAF Nations League met 2-0 verloren van Honduras. Volgende week woensdag wacht de return, thuis in Mexico. Daar zullen de Mexicanen een betere wedstrijd op de mat moeten leggen om uitschakeling te voorkomen.

Waar de Mexicanen op papier geen kind zouden moeten hebben aan het bescheiden Honduras, bleek het treffen toch een zware kluif te zijn. De Tricolores traden aan met een sterke basiself. Eredivisie-aanvallers Santiago Giménez en Hirving Lozano konden aanvallend geen potten breken. Feyenoord-spits Giménez wist zelfs geen enkel schot op doel te noteren. Edson Álvarez en Jorge Sánchez (allebei oud-Ajax) konden de twee tegentreffers niet voorkomen.

Het zat de Mexicanen niet bepaald mee in deze wedstrijd. WK-held Guillermo Ochoa moest al na 22 minuten het veld verlaten, waarna Honduras zorgde voor de openingstreffer. Antony Lozano zorgde na een dieptepass voor de 1-0. Mexico wist de wedstrijd niet om te draaien in de tweede helft. Honduras besliste de wedstrijd in de tweeënzeventigste minuut, aan de hand van Bryan Rochet.

De wedstrijd van volgende week woensdag in Mexico-Stad zal uit moeten wijzen wie er door gaat naar de halve finale van de CONCAF Nations League.