<
>

Den Bosch-trainer geniet van aanwezigheid Van Nistelrooij: "Kunnen veel van hem leren"

Het komt niet vaak voor dat 70-voudig internationals plaatsnemen op de tribune bij wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Laat staan dat een aanvaller in de aanloop naar een wedstrijd tegen Telstar advies krijgt van de oud-spits van Manchester United en Real Madrid.

Toch is het bij FC Den Bosch dit seizoen de normaalste zaak van de wereld. Ruud van Nistelrooij bezoekt regelmatig wedstrijden in De Vliert en ook bij trainingen van de nummer 19 van de KKD staat Van The Man zo nu en dan langs de lijn. FC Den Bosch-trainer Tomasz Kaczmarek geniet van de aanwezigheid van Van Nistelrooij. "Ruud is een goede vriend van deze club", vertelt Kaczmarek vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Telstar. "Ik heb hem een beetje leren kennen in de afgelopen weken en het is geweldig om te zien hoeveel hij om deze club geeft en hoeveel hij om voetbal geeft. Hij heeft het er graag over en de rest blijft tussen ons."

Van Nistelrooij debuteerde in 1994 in het betaalde voetbal namens de Bosschenaren en draagt de club een warm hart toe. In totaal speelde de nu 47-jarige Van Nistelrooij tien jaar bij Den Bosch, waarvan zes in de jeugdopleiding. FC Den Bosch scoort dit seizoen krap één doelpunt per wedstrijd en daar komt de expertise van Van Nistelrooij goed van pas. De goaltjesdief van weleer scoorde in 523 wedstrijden namens Den Bosch, Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV en Málaga 331 doelpunten in 523 wedstrijden. Van Nistelrooij werd topscorer van de Eredivisie, Premier League én Primera División.

Bovendien bezet hij met 35 doelpunten in 70 interlands de zevende plaats op all time topscorerslijst van het Nederlands elftal. Hij praat dan ook met regelmaat met de aanvallers van de Brabantse club. "Niet alleen aan de aanvallers. We zijn hier allemaal om te leren en te ontwikkelen", aldus Kaczmarek. "Als we de kans krijgen om iemand als Ruud, met zo veel persoonlijkheid en kwaliteit, soms om ons heen te hebben, dan is dan fantastisch voor ons."