<
>

Lukaku steekt loftrompet over Bakayoko: "Wordt op termijn beter dan ik"

Romelu Lukaku weet het zeker: zijn compagnon bij de Belgische nationale ploeg, Johan Bakayoko wordt beter dan hijzelf op termijn. Dat zei de topscorer aller tijden van de Rode Duivels tegenover PSV TV. De spits van AS Roma, die Bakayoko geregeld wat adviezen geeft, kijkt vol bewondering naar het spel van de huidige koploper van de Eredivisie én Bakayoko.

“Bij PSV zijn ze heel goed werk met hem aan het doen. Ik denk dat Peter Bosz een goede trainer voor hem is. Ik ben altijd fan geweest van zijn speelstijl. Vaak heel aanvallend met snelle buitenspelers en zo is Johan op zijn best. PSV is dit seizoen zo goed bezig, ze hebben nog niet verloren en zijn daarom favoriet voor de titel. Als fan van het voetbal vind ik het leuk dat het nu een beetje anders is in Nederland”, zo zegt Lukaku.

Als aanvoerder van de nationale ploeg voelt hij zich verantwoordelijk om jonge, talentvolle jongens te helpen in hun ontwikkeling. En dus sprak Lukaku regelmatig met Johan Bakayoko. Zijn belangrijkste les: “Statistieken zijn heel belangrijk. Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij een mooie speler is om naar te kijken. Maar ook dat hij zijn fantasie en creativiteit moet koppelen aan doelpunten en assists. Dan word je een wereldtopper. Voor Johan persoonlijk hoop ik dat hij zo door kan gaan en dat hij goed luistert naar de tips die de trainer aan hem geeft. De sky is de limit voor hem.”

Tot op heden stond de rechtsbuiten van de Eindhovenaren zes van zijn acht interlands samen op het veld met Lukaku. De spits, die 79 keer scoorde in 112 interlands, dicht Bakayoko een hele grote toekomst toe: “Ik denk echt dat hij op termijn beter dan mij zal worden en samen met Jérémy Doku de leiders van het elftal gaan worden.”