<
>

Geertruida haakt ook geblesseerd af bij Oranje

Pro Shots

Lutsharel Geertruida zal deze interlandperiode niet in actie komen voor het Nederlands elftal. De verdediger van Feyenoord heeft donderdag tijdens de training van Oranje een blessure opgelopen en na medisch onderzoek werd duidelijk dat de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar te vroeg komen voor Geertruida.

Jeremie Frimpong haakte donderdagavond al geblesseerd af bij het Nederlands elftal. PSV-verdediger Jordan Teze werd door bondscoach Ronald Koeman bij de selectie gehaald als vervanger van Frimpong.

Na het vertrek van Geertruida roept Koeman geen vervanger op. De selectie van het Nederlands elftal bestaat nu uit 22 spelers.

Gehavend Oranje

Oranje is deze interlandperiode gehavend en mist veel verdedigers. Zo ontbreken ook Matthijs de Ligt, Sven Botman, Nathan Aké en Micky van de Ven.

Eerder deze week bleken Ajax-aanvallers Steven Bergwijn en Brian Brobbey niet fit genoeg voor het Nederlands elftal. Koeman besloot Toulouse-spits Thijs Dallinga op te nemen in de selectie.

De persconferentie met bondscoach Ronald Koeman zie je vanmiddag om 14:00 uur LIVE op ESPN 1, de ESPN-app en op YouTube.