<
>

Hilterman hoopt dat 'good vibes' bij Willem II niet meer verdwijnen

Sinds de komst van trainer Peter Maes weet Willem II weer wat winnen is. Een lange serie aan driepunters heeft de Tilburgers aan kop van de Keuken Kampioen Divisie gebracht. Makkelijk komen de overwinningen overigens niet tot stand: al vijf keer kwam Willem II op achterstand waarna het toch lukte om de wedstrijden om te draaien. Jeredy Hilterman hoopt dat een comeback het tegen VVV-Venlo niet nodig is: "Al sussen we tegenstanders op deze manier wel lekker in slaap."

'Good vibes'

Joshua Smits ziet een positieve ontwikkeling bij Willem II: "Wij vertrouwen als team nu op het feit dat wij steeds veel kansen bij elkaar voetballen." Smits vervolgt: "Dat was vorig jaar nog een enorm issue. Daardoor ontbrak op een gegeven moment het vertrouwen om tot doelpunten te komen."

"In deze competitie zitten zes, zeven grote clubs. Dat zijn gewoon allemaal lastige wedstrijden, het is voor al deze clubs - dus ook voor ons - niet vanzelfsprekend om zomaar even te winnen", vertelt Smits. De competitie is sterker geworden, merkt ook Hilterman: "Het lukt clubs niet meer - zoals FC Emmen en SC Cambuur in het verleden nog wel lukte - om heel dominant te zijn." En dus is er volgens Hilterman één ding heel belangrijk, legt hij met een oer-Hollands spreekwoord uit: "Je moet zorgen dat je good vibes creëert."

VVV-Venlo - Willem II zie je vrijdagavond 21.00 uur LIVE op ESPN 1.